אדריכלות בתים פרטיים – ההבדל בין בית בודד לדו משפחתי
אדריכלות בתים פרטיים שמה דגש על תכנון אדריכלי (פונקציונלי ועיצובי גם יחד) של בית פרטי, כאשר המשמעות לכך, בשונה כמובן מתכנון של מבנה מגורים בין מספר קומות, היא שמדובר על מגרש שבו חיה משפחה אחת במבנה אחד (בודד או צמוד) שלה צרכים ייחודיים הם כקבוצה והן כבודדים.
כאשר המתכנן מתרגם את צרכי המשפחה ואת חלומם העיצובי לבית החדש, הוא נדרש כמובן להתייחס לשטח המגרש הנתון ולסביבתו, אשר משפיעים כמובן על התכנון.
ישנה התייחסות שונה לתכנון בית פרטי בודד ולתכנון בית פרטי דו משפחתי.
הדבר בא לידי ביטוי במספר מישורים ומגבלות בהתאם לסוג הנכס המתוכנן, למשל, התייחסות למספר החזיתות וכיווני האוויר של הבית (4 בבית בודד ובין 2 ל-3 בבית דו משפחתי), לתכנון הגינה, שימת דגש מיוחדת לנושא הבידוד האקוסטי בבית דו משפחתי (לצמצום הרעשים בקירות המשותפים), לחוקי הבנייה המקומיים אשר ייתכן ומחייבים חזיתות אחידות, או התייחסות תכנונית לעיצוב חזית תואמת למצב הקיים (כאשר שוב, מדובר בבית דו משפחתי) וכו'.
כל אלה ועוד מצריכים ניסיון וידע מקצועי, יצירתיות, הכרות עם החוקים והכללים המקומיים וכמובן הבנה טובה של צרכי הלקוחות והחזון שלהם לבית חדש.
מהי אדריכלות בתים פרטיים בהתאמה לצרכים?
כמעט בליבו של אחד מאיתנו מצוי חלום הבית הפרטי, הבית שלנו… ותקופת הקורונה רק חידדה את הצורך בבית עם חצר בו אפשר לשהות ימים ארוכים ולייצר תעסוקה לכולם.
אמנם, בישראל של ימינו, החלום הזה הוא מעט בעייתי, בעיקר בשל העלויות הגבוהות הכרוכות בכל אחד מהשלבים בפרויקט, אולם, כמו כל "חלום" אחר, ישנם רבים מאיתנו שיצליחו להגשים אותו, בעוד שאצל אחרים, החלום יישאר, אך ורק, בגדר "חלום".
בפני המחליטים כי ברצונם לגור בבית פרטי, עומדות שתי אפשרויות – לרכוש בית פרטי קיים, או, לחילופין, לבנות בית פרטי משלהם, כשלכל אחת מהאופציות יתרונות וחסרונות משלה.
בנייתו של בית פרטי חדש מצריכה את התכנון המקצועי המתאים – אדריכלות בתים פרטיים, וכמובן, גם את בעל המקצוע המנוסה, שייקח על עצמו את הצד המקצועי של הפרויקט המלהיב והמורכב בזה.